Adobelta Flash-HTML5-muunnosohjelma

Manu Pitkänen
1. marraskuuta, 2010 7:54

Ohjelmistoyhtiö Adobe esitteli viime viikolla pidetyssä Adobe MAX 2010 -tapahtumassa ohjelman, joka konvertoi Flash-animaatioita HTML5-muotoisiksi. Ohjelmaa vasta esiteltiin eikä sitä todennäköisesti julkaista aivan pian, demossa ohjelma kykeni kuitenkin luomaan identtisen HTML-tiedoston annetusta Flash-animaatiosta.
Muunnoksen valmistuttua HTML-muotoisen animaation lähdekoodista on mahdollista napata yksittäisiä objekteja ja lisäillä haluamallaan tavalla eri puolille verkkosivuja. Alla on esittelyvideo tästä.
Mediassa uutta työkalua on pidetty hienona saavutuksena, mutta ehkä enemmän huomiota on kuitenkin saanut se, että miksi Adobe on halunnut tällaisen työkalun tehdä. Osa pitää sitä jonkinlaisena myönnytyksenä Applen suuntaan kun toiset uskovat Adoben vain halunneen antaa katetta puheilleen, että he tukevat vankasti HTML5:ttä. Adoben tarkoitusperät voivat myös olla puhtaasti kaupalliset, sillä monet yritykset tukevat jo voimakkaasti HTML5:ttä ja Adobe yrittää iskeä tähän markkinarakoon myymällä kehittäjille kuvatunlaista muunnostyökaluohjelmistoa.
Video esitellystä muunnosohjelmasta:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.