NPD: Uusi Halo ei nostanut pelialaa nousuun

Kaarlo Räihä
15. lokakuuta, 2010 22:08

Pelialan myyntilukuja Yhdysvalloissa seuraava NPD Group julkaisi eilen odotetusti tietoja syyskuun laite- ja pelimyynneistä, jotka pelialan harmiksi eivät olleet kovin positiivisia, vaikka myyntiveturina oli Halo: Reach.
Konsolien myynti väheni viime vuoden syyskuuhun verrattuna lähes 20 prosenttia. Konsoleista ainoastaan Xbox 360 onnistui parantamaan myyntilukujaan viime vuoteen verrattuna, mutta valitettavasti NPD ei enää kerro konsolien myyntimääriä, joten tarkempia vertailuja ei voida tehdä.
NPD ei myöskään kertonut pelien osalta myyntimääriä, jonka lisäksi pelimyynneissä saman pelin eri alustoille julkaistut versiot ovat niputettu nyt yhteen. Täten pelien suosiota eri laitealustoilla ei voi enää verrata NPD:n lukujen perusteella.
Pelimyynnin ykkönen syyskuussa oli Halo: Reach, toisena oli useille eri alustoille julkaistu Madden NFL 11 ja kolmantena Dead Rising 2. Hittipeleistä huolimatta pelimyynnit laskivat syyskuussa 6 prosentin verran.
Vaikka konsoleiden ja pelien myynnit laskivatkin viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, tuli nousua lisälaitteiden kohdalla, kun PS3:n Move-liiketunnistusohjain nosti oheislaitteiden kauppaa 13 prosentin verran.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.