Sony julkaisi taulutelevision ja Blu-ray-soittimen Google TV -palveluilla

Teemu Laitila
13. lokakuuta, 2010 13:07

Sony on julkaissut sarjan Googlen uutta tv-palvelua tukevia HD-televisioita sekä erillisen Blu-ray-soittimen. Google TV tuo internetin ja Googlen palvelut televisioon.
Järjestelmä perustuu tietenkin Android-käyttöjärjestelmään ja Android Marketin oma televisiossa käytettävien sovellusten osasto aukeaa ensi vuoden alkupuolella. Tällä hetkellä tarjolla on Sonyn oma VOD-ohjelma sekä esiasennettuna mm. Youtube-, Twitter-, Pandora- ja Netflix-asiakasohjelmat.
Sony Google TV:t tulevat neljässä eri koossa (24", 32", 40" ja 46") ja halvimman mallin hinta on 599 dollaria. Applemaisella muotoilulla saapuvan ulkoisen Blu-ray-soittimen saa omakseen 399,99 dollarilla.
24" kokoinen malli on varustettu CCFL-taustavalolla, mutta kaikki isommat mallit ovat LED-valaistuja. Internetyhteys syntyy wlanin avulla ja netin selailua helpottaa Sonyn "kaukosäädin", joka sisältää perinteisten kaukosäädinnappuloiden lisäksi qwerty-näppäimistön.
Mielenkiintoisena lisäominaisuustena on tulossa mahdollisuus käyttää Android-puhelinta kaukosäätimenä erillisen myöhemmin julkaistavan ohjelman avulla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.