Amimon pienensi WHDI-lähettimen USB-tikun muotoon

Teemu Laitila
9. lokakuuta, 2010 14:56

Amimon on tuomassa markkinoille USB-tikun kokoista WHDI-tikkua, joka mahdollistaa pakkaamattoman full-hd-tasoisen kuvan langattoman lähettämisen kuvalähteestä televisioon, kertoo yhtiö tiedote.
Laite on käytännössä HDMI-tikku, johon on rakennettu sisään WHDI-lähetin. Tikku kytketän HDMI-väylään, mutta virran laite ottaa USB-väylän kautta. Vastaanottavaan päähän tarvitaan joko WHDI-tekniikkaa tukeva televisio tai television HDMI-väylään kytkettävä vastaanotin.
WHDI-tekniikan käyttöönotto on helppoa eikä se vaadi erityisiä ohjelmia toimiakseen, mikä tekee siitä myös käyttöjärjestelmäriippumattoman. Oletettavasti laitteiden välillä on kuitenkin muodostettava jonkinlainen pariliitos, jotta vältetään naapurin tv-kuvan päätyminen väärälle ruudulle. WHDI-mahdollistaa kuvan siirtämisen lähes viiveettömänä (1ms), eli se toimii myös tarkkuutta vaativassa pelikäytössä. Amimonin tikku tukee HDCP 2.0 -suojausta, mikä mahdollistaa Blu-ray-elokuvien katselun.
Amimon lupailee tikkua myyntiin ensi vuoden puolella ja sen saa ostettua joko yksittäisenä lähettimenä tai paketoituna vastaanottimen kanssa. Laitteen hintatietoja ei ole julkistettu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.