Acerilta minikannettavia kahdella käyttöjärjestelmällä

Manu Pitkänen
8. lokakuuta, 2010 9:45

DigiTimes-verkkosivuston saamien tietojen mukaan tietokonejätti Acer aikoo vastaisuudessa esiasentaa tuplaytimisillä prosessoreilla varustettuihin minikannettaviin kaksi käyttöjärjestelmää. Acer on valinnut käyttöjärjestelmiksi Microsoftin Windows 7:n ja Googlen Androidin.
Androidin asentaminen synnyttää pieniä lisäkuluja Acerille, mutta uuden käyttöjärjestelmän yhtiö uskoo lisäävän kiinnostusta sen minikannettavia kohtaan. Androidin ilmeisesti tarkoitus tuoda samat ominaisuudet Acerin minikannettaviin, jotka on Asuksen kannettavissa toteutettu Express Gaten avulla. Pähkinänkuoressa kyse on siitä, että Android-käyttöjärjestelmään on mahdollista bootata parissa sekunnissa, jonka jälkeen käyttäjä voi surfata verkossa ja lukea sähköpostit.
Windows halutaan säilyttää mukana vaativampaa hyötykäyttöä – kuten tekstinkäsittelyä tai muiden toimisto-ohjelmistojen käyttöä – varten.
Acer on luottavainen minikannettavien tulevaisuuden suhteen. Yhtiö ei usko tablet-koneiden syrjäyttävän minikannettavia. Acerin tavoitteena on säilyttää asema maailman suurimpana minikannettavien toimittajana ja myydä ensi vuoden aikana 30 miljoonaa minikannettavaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.