MPAA kiittelee ACTA-sopimusta, Europarlamentilla ei ole hajuakaan sopimuksen sisällöstä

Manu Pitkänen
6. lokakuuta, 2010 12:10

Yhdysvaltojen elokuvateollisuuden etuja ajava MPAA julkaisi jo tämän viikon maanantaina lehdistötiedotteen, jossa se kiittelee syvästi pääpiirteittäin valmista ACTA-sopimusta. MPAA:n mukaan sopimus lisää immateriaalisten oikeuksien arvostusta ympäri maailmaa ja pelastaa miljoonien luovaa työtä tekevien ihmisten työpaikat.
Euroopan parlamentti ei sen sijaan ole valmis puhumaan uudesta sopimuksesta korulausein, sillä parlamentille koko sopimusta ei ole edes esitetty. Euroopan komissio edusti EU:ta neuvotteluissa. Parlamentti on lähettänyt komissiolle kirjeen, jossa se kertoo olevansa huolestunut tilanteesta. Parlamentti haluaa pikaisesti selvityksen komissiolta ja nähdä valmiin sopimuksen.
Euroopan parlamentti on pidetty tiukasti poissa ACTA-neuvotteluista, mistä parlamentti on osoittanut ärtymyksensä muutamaan kertaan. Neuvottelut päättyivät lokakuun alussa Tokiossa, jonne ryhmä parlamentin jäseniä eli meppejä olisi halunnut päästä tapaamaan neuvottelijoita. Japanin hallitus kuitenkin esti tämän vedoten tiukkaan aikatauluun.
ACTA-sopimuksen yksityiskohdista saatanee huomenna lisätietoja kun Yhdysvaltain ja EU:n neuvottelijat julkaisevat tiivistelmän sopimuksesta tai mahdollisesti koko asiakirjan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.