Anonymous jatkoi palvelunestohyökkäyksiä

Manu Pitkänen
5. lokakuuta, 2010 12:20

Viime aikoina useat tekijänoikeusjärjestöjen ja niitä avustavien lakifirmojen nettisivuille on järjestetty palvelunestohyökkäyksiä Operation Paybackin mukaisesti. Uhreiksi ovat jääneet muun muassa Yhdysvalloissa MPAA ja RIAA, Britanniassa ACS:Law ja Australiassa AFACT.
Iskuista vastuun ottanut Anonymous-ryhmä hyökkäsi viime viikon sunnuntaina brittiläisiä Ministry of Sound -levy-yhtiötä ja Gallant Macmillian -lakiyhtiötä vastaan. Vielä tällä hetkelläkin Ministry of Soundin verkkosivut ovat alhaalla. Levy-yhtiö joutui ryhmän iskukohteeksi koska se alkoi uhkailla yksittäisiä ihmisiä oikeustoimilla Gallant Macmillianin kautta, koska olivat levy-yhtiön väitteiden mukaan jakaneet heidän musiikkia luvatta verkossa.
Syyskuun lopulla tietoturvayhtiö Panda Securityn työntekijä julkaisi yhtiön blogissa käymänsä haastattelun Anonymous-ryhmän jäsenen kanssa. Keskustelusta ilmenee, että Anonymouksen on tarkoitus taistella tekijänoikeuslobbya vastaan niiden vanhentuneiden käsitysten vuoksi, eivätkä lopeta ennen kuin heidän vihansa tyyntyy.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.