Nvidia julkaisi kaksi uutta Fermi-pohjaista Quadroa

Teemu Laitila
4. lokakuuta, 2010 21:45

Nvidia on kasvattanut ammattikäyttöön suunnattua Quadro-sarjaansa kahdella uudella Fermi-arkkitehtuuriin pohjautuvalla kortilla. Quadro 2000 perustuu GF106-grafiikkaytimeen ja Quadro sarjan halvimmaksi malliksi tarkoitettu Quadro 600 käyttää vasta myöhemmin kuluttajatuotteissa nähtävää GF108-piiriä.
Quadro 2000 sisältää 192 CUDA-ydintä ja halevempi 600-malli 96 CUDA-ydintä. Tehokkaamassa mallissa on 1GB GDDR5 -muistia ja hitaampi sisältää 1GB DDR3 VRAM -muistia. Molempissa malleissa on 128-bittinen muistiväylä. Nvidia ei kerro grafiikkaytimien kellotaajuuksia, mutta ainakin kuluttajaversioita pienemmät TDP-arvot viittaavat matalampiin taajuuksiin.
Fermi-arkkitehtuurin ansiosta ohjaimet sopivat erittäin hyvin paljon geometristä laskentaa vaativaan käyttöön, kuten CAD-ohjelmien ajamiseen. CUDA-tuella on myös suuri merkitys videoeditoinnissa, sillä Adoben ammattikäyttöön tarkoitettu Premiere CS5 -videoeditointiohjelmisto mahdollistaa rautakiihdytyksen CUDA:n avulla.
Quadro-ohjaimet tukevat myös Nvidian Mosaic-tekniikkaa, joka mahdollistaa esimerkiksi CAD- tai 3D-ohjelmiston levittämisen jopa kahdeksan näytön leveydelle.
Quadro 2000 -mallin suositushinnaksi ilmoitetaan 600 dollaria ja Quadro 600 on hinnoiteltu 200 dollariin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.