USA haluaa kansallisen nettiliikenteen salakuuntelun helpommaksi

Manu Pitkänen
29. syyskuuta, 2010 8:38

New York Times -lehden verkkosivuilla uutisoidaan Yhdysvalloissa valmistelussa olevasta lakiehdotuksesta, joka mahdollistaisi kaikenlaisen verkkoliikenteen salakuuntelemisen Yhdysvaltain hallinnon alaisille organisaatioille. Tällä hetkellä puhelinliikenteen salakuuntelusta on tehty Yhdysvalloissa helppoa, mutta pelko puheluiden siirtymisestä verkkoo esimerkiksi Skypen ansiosta on saanut lainsäätäjät takajaloilleen. Lakiehdotus esitellään ensi vuoden aikana.
Lain voiman saadessaan ehdotus pakottaisi netin viestipalvelut järjestämään salakuuntelumahdollisuudet Yhdysvaltain hallinnolle. Ulkomaisten palveluiden tulisi ehkä myös perustaa erillinen konttori Yhdysvaltoihin, minkä kautta viestiliikenne saadaan kierrätettyä salakuuntelun mahdollistamiseksi.
Ongelmina ovat salakuuntelumahdollisuuden järjestämisestä aiheutuvat lisäkulut ja yksityisyyden suojaan liittyvät kysymykset. Lisäksi P2P-viestintäohjelmistot tulisi kehittää uudelleen niin, että viestimisen salakuuntelu on mahdollista. Edellä mainittu Skype on yksi suosituimmista P2P-teknologiaa hyödyntävistä viestintäohjelmista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.