Piraatit iskivät dos-hyökkäyksellä Australiaan

Manu Pitkänen
29. syyskuuta, 2010 13:37

Piraatit ovat jatkaneet dos-hyökkäysaaltoaan iskemällä tällä kertaa rajusti Australian tekijänoikeusjärjestö AFACTia vastaan. Vastuun iskusta on ottanut Anonymous-ryhmä. Isku vaikutti lähes 8000:een Negregistryn ylläpitämään sivuun, valta osa niistä Australian hallinnon ja pienyritysten sivuja.
Australian isku on osa niin sanottua Operation Paybackia, jonka tarkoituksena on järjestää palvelunestohyökkäyksiä kaikkia niitä tahoja vastaan, jotka yrittävät kitkeä verkkopiratismia tai yrittävät hyötyä rahallisesti sen varjolla. Ennen Australiaa uhreiksi ovat joutuneet Yhdysvalloissa MPAA ja RIAA. Britanniassa iskun kohteeksi on jäänyt ACS:Law-lakiyhtiö. AFACTia vastaan kohdistunut hyökkäys kesti melko kauan, mutta onnistui lopulta kyykyyttämään AFACTin verkkosivut. Sivussa linjoilta hävisi AFACTia edustavan Neil Ganen mukaan 8000 muuta Negregistryn ylläpitämää sivustoa linjoilta. Lyhyen katkon jälkeen sivustot saatiin kuitenkin takaisin linjoille.
Netregistryn edustajan mukaan hyökkäys järjestettiin pääasiassa Etelä-Amerikassa olevilta koneilta. Käytössä oli 60 000 aktiivista http-yhteyttä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.