Suddenlink katkaisee yhteydet kolmen DMCA-viestin jälkeen

Kaarlo Räihä
25. syyskuuta, 2010 15:56

Internet-operaattoreiden ihmeelliset sopimuspykälät ovat jälleen saaneet mediahuomiota, kun TorrentFreak-sivusto sai vihiä Suddenlink-operaattorin DMCA-käytännöistä.
Yhdysvalloissa tekijänoikeuksien haltijat voivat lähettää esim. internet-operaattoreille DMCA-lain mukaisia huomautuksia, jos operaattorin asiakkaat jakelevat luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Operaattorit voivat sitten ohjata nämä huomautukset asiakkailleen ja pestä kätensä, mutta Suddenlink-operaattori on ottanut toisenlaisen lähestymistavan, jossa se sulkee asiakkaan yhteydet puoleksi vuodeksi, jos tämä saa kolme DMCA-huomautusta.
Koska Suddenlink ei tarkista DMCA-huomautusten aitoutta, voi yhteyden katkaista pelkillä perättömillä väitteillä, joten asiakkaan oikeusturva ei ole paras mahdollinen. Yrityksen edustajan mukaan tämä yhteyden katkaisu on DMCA-lain mukaista, vaikka todellisuudessa DMCA-laki ei vaadi yhteyden katkaisua missään tilanteessa.
Mystisesti Suddenlinkin ja asiakkaan välinen sopimuspaperi ei mainitse tästä kolmen DMCA-huomautuksen rajasta mitään, joten yritys on saanut asiakkailtaan useita hämmästyneitä yhteydenottoja, kun heidän internet-yhteytensä ovat yllättäen lakanneet toimimasta. Yrityksen mukaan se toimii kuitenkin lainsäädäntöä noudattaen, joten Suddenlink jatkanee toimintaansa samalla tavoin myös jatkossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.