HDCP-suojauksen purku vahvistettiin

Teemu Laitila
17. syyskuuta, 2010 11:08

Intelin edustaja on vahvistanut aiemmin uutisoidun netissä julkaistun HDCP-yleisavaimen aitouden. Niin sanotun master-avaimen perusteella voidaan luoda HDCP-kopiointisuojauksen purkamiseen tarvittava salausavain. Kunhan tekniikka saadaan käyttöön, on mahdollista luoda 1:1 kopio esimerkiksi Blu-ray-levyjen sisällöstä.
"Olemme testanneet julkaistua koodia parin päivän ajan ja sen avulla todella pystyy luomaan toimivia salausavaimia" Intelin puhemies Tom Waldrop kertoo.
Waldrop epäilee, että seuraaksi tullaan näkemään piirejä, johon master-avain on rakennettu sisään. Piirin sisältävällä laitteella pystyttäisiin purkamaan Blu-ray-levyn salaus. Waldrop ei myöskään pidä mahdottomana salauksen purkamiseen pystyvän ohjelmiston ilmestymistä. Edelleenkään ei ole selvillä miten avain on saatu luotua.
HDCP-tekniikkaa hallinnoi ja lisensoi valmistajille Intelin alaisuudessa toimiva Digital Content Protection -yhtiö. Yhtiö on ilmoittanut salauksen murtamisesta asiakkailleen. Intelillä uskotaan kuitenkin HDCP:n olevan edelleen varteenotettava tekniikka sisällön suojaamiseksi.
HDCP tekniikkaa käytetään pääosin salaamaan HDMI- tai DVI-liitännän kautta kulkevaa videokuvaa. Esimerkiksi Blu-ray-soitin lähettää salatun bittivirran liitännän yli ja vasta kuvan näyttävä HD-televisio purkaa salauksen. Tämä on aiemmin estänyt sisällön kopioinnin ja tallentamisen esimerkiksi kovalevylle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.