HDCP-suojaus purettu kokonaan?

Teemu Laitila
14. syyskuuta, 2010 10:16

Netissä on julkaistu heksadesimaaleista koostuva taulukko , jonka perusteella ilmeisesti kyetään luomaan HDCP-kopiointisuojauksessa käytettävät salausavaimet mille tahansa laitteelle. Asiasta uutisoi Engagdet.
Kaikilla HDCP:tä tukevilla laitteilla on yksilölliset salausavaimensa, jonka avulla ne voivat näyttää tai lähettää HDCP-suojattua sisältöä. Jos yksittäisen laitteen salaus murretaan, sisällöntuottajat voivat tulevaisuudessa estää murrettujen avainten käytön.
Nyt julkaistun avaimen väitetään kuitenkin olevan ns. yleisavain, jonka avulla mihin tahansa laitteisiin voidaan luoda toimivat avaimet sisällön salausta ja purkua varten. Yleisavain tekisi käytännössä koko HDCP-suojauksen tarpeettomaksi.
Tiedossa ei ole kuka kehitti avaimen, eikä sen toimivuudestakaan ole täyttä varmuutta, mutta asia varmistettaneen piakkoin. Vaikka keskivertokäyttäjä ei ryhtyisikään muuttelemaan Blu-ray soittimensa salausavainta, aikaiset elokuvajulkaisut livahtanevat BitTorrent-sivuille aiempaa helpommin.
HDCP-tekniikka on tarkoitettu suojaamaan datan kulku lähteestä (esim. Blu-ray-soitin) kuvan toistavalle laitteelle (HD-televisio) ilman, että sitä on mahdollista kopioida ja tallentaa muualle matkan varrella.
Väitetty salausavain löytyy täältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.