Nokian toimitusjohtaja sai lähtöpassit

Jari Ketola
10. syyskuuta, 2010 8:59

Nokian hallitus tiedotti tänään toimitusjohtajan vaihtumisesta. Olli-Pekka Kallasvuon saappaisiin hyppää kanadalainen Stephen Elop, joka johtaa tällä hetkellä Microsoftin yritysratkaisuista vastaavaa yksikköä. Elop aloittaa uudessa tehtävässään 21. päivä syyskuuta. Hän on suorittanut tietotekniikan ja -hallinnon tutkinnon McMasterin yliopistossa Hamiltonissa kotimaassaan Kanadassa.
Stephen Elop toteaa uudesta tehtävästään:

Olen erittäin innoissani, että minusta tulee jäsen tiimiin, jonka tavoitteena on entisestään vahvistaa Nokian kiistatonta asemaa mobiilin viestintäteollisuuden johtajana ja jonka herpaantumattomana tehtävänä on asiakastarpeisiin ja -odotuksiin vastaaminen. Nokian globaali asema on ainutlaatuinen, ja yhtiöllä on upea brändi, jonka varaan voimme rakentaa. Nokiassa on erittäin lahjakkaita ja omistautuneita ihmisiä, ja olen vakuuttunut, että yhdessä toimien voimme jatkaa kuluttajien odotukset täyttävien innovatiivisten tuotteiden luomista. Nokian slogan ilmaisee selvästi avaintavoitteemme:Connecting People saa uusia ulottuvuuksia, kun kehitämme tuote-, ratkaisu-, ja palveluvalikoimaamme.

Nykyinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo jättää tehtävänsä 20.9.2010 ja jäsenyytensä Nokian hallituksessa välittömästi. Hän jatkaa Nokia Siemens Networksin hallituksessa sen puheenjohtajana. Toimisopimuksensa ehtojen mukaisesti Kallasvuo on sopimuksen päättymisen yhteydessä oikeutettu saamaan yhteensä noin 4,6 miljoonan euron korvauksen, joka vastaa 18 kuukauden peruspalkkaa ja tavoitebonusta.
Kallasvuo on Nokian toimitusjohtajana ollessaan ollut ajoittain ankarankin kritiikin kohteena. Yhtiö ei ole hänen johdollaan onnistunut pysyttelemään älypuhelinmarkkinoiden terävimmässä kärjessä. Nähtäväksi jää, palauttaako uusi toimitusjohtaja ja positiivista väreilyä aiheuttanut Nokia N8 -puhelin markkinoiden uskon Nokiaan.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Stephen Elop
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.