Hallitus muutti DVB-T2-toimilupia

Kaarlo Räihä
9. syyskuuta, 2010 19:50

Suomessa näkyy tulevien vuosien aikana runsaasti DVB-T2:n avulla lähetettävää sisältöä, sillä hallitus on hyväksynyt muutokset Digitan, Anvian ja DNA:n televisioverkkotoimilupiin.
Muutosten myötä DNA saa lähettää tavallisen resoluution sisältöä HD1- ja HD2-kanavanipuissaan sekä Anvia saa vastaavan luvan HD3-kanavanippuun. Täten alun perin pelkkiin teräväpiirtolähetyksiin suunnatut kanavaniput voidaan tarvittaessa täyttää tavallisen resoluution lähetyksillä.
Digitan osalta muutokset koskevat jo käytössä olevaa E-kanavanippua, jossa voidaan vuoden 2013 alusta alkaen lähettää myös DVB-T2-lähetyksiä. Nykyisellään E-kanava on pyhitetty DVB-T-lähetyksille, joita ei voida ajaa verkosta väkisin pois, vaan DVB-T2:n käyttöönotto vaatii hyväksynnän kanavanipun nykyisiltä ohjelmistoluvan haltijoilta.
Digita haki vastaavaa muutosta myös C- ja D-kanavanippuihin, mutta tähän hallitus ei suostunut. Digitan liiketoimintajohtaja Jaakko Harno kommentoi tätä päätöstä Prosessori-lehdelle seuraavasti: "Digita haki toimilupamuutosta C-, D- ja E-kanavanippuihin. Muutos olisi tuonut lisämahdollisuuksia DVB-T2-lähetystekniikan avulla erityisesti teräväpiirtopalvelujen tarjontaan. Nyt valtioneuvoston tekemä päätös oli pettymys meille. Mielestämme teknologianeutraalius, taajuuksien tehokas käyttö ja monipuolinen verkkotarjonta palvelisivat kuluttajaa paremmin".

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.