Poliisi ratsasi tiedostojakopalveluita, The Pirate Bay nurin

Matti Robinson
7. syyskuuta, 2010 15:53

Huhut kertovat, että virkavalta on kohdistanut voimia useita tiedostonjakamiseen liittyviä yrityksiä, yksityisihmisiä ja palvelintenpitäjiä kohtaan. TorrentFreak-sivuston mukaan poliision ratsannut tunnettuja verkkopalveluita peräti neljässätoista maassa.
Tällä hetkellä tiedot kertovat, että Ruotsissa kohteena on ollut paikkoja ainakin seitsemällä eri paikkakunnalla, mukaanlukien Tukholmassa, Uumajassa ja Malmössa. Yksi kohteista on Uumajan yliopisto. Ruotsin lisäksi ratsioita on tehty muun muassa Hollannissa, Saksassa, Norjassa ja Englannissa. TorrentFreak kertoo, että yhtenä kohteena on ollut Wikileaksin taustalla oleva ruotsalainen PRQ, johon isku tehtiin aamulla. Oletettavasti myös The Pirate Bay on ratsattu, sillä sivusto on tällä hetkellä alhaalla.
Kaksi vuotta suunnitteilla olleen operaation kerrotaan kohdistuneen nk. piraattipyramiidin huippuun, jonka avulla piratismirinki pitkälti toimii. Operaatio laitettiin alulle Belgian virkavallan toimesta.
PÄIVITYS: Syyttäjä Frederick Ingblad on kertonut Expressen-lehdelle, että PRQ-yritykseen tehty ratsia ei liittynyt Wikileaksiin.
PÄIVITYS 2: The Pirate Bayn sivusto on jälleen osittain toiminnassa, mutta tracker-palvelimet ovat yhä nurin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.