Elokuvapalvelu Voddler rantautuu Suomeen

Manu Pitkänen
7. syyskuuta, 2010 9:09

Ruotsalainen elokuvien suoratoistopalvelu Voddler tulee Suomeen. Kyseessä on palvelu, jonka avulla elokuvia voi katsella verkosta ilmaiseksi (suurinta osaa sisällöstä). Sen sanotaan useissa yhteyksissä olevan "elokuvien Spotify". Mainosrahoitteinen palvelu tulee Suomeen Elisan ja Saunalahden asiakkaiden saamien kutsujen kautta. Muut suomalaiset pääsevät palveluun käsiksi vanhojen käyttäjien lähettämien kutsujen avulla. Suomalaiset ovat päässeet tutustumaan palveluun jo aiemmin kepulikonstein.
- Markkinoilla ei ole vain kysyntää Voddlerin kaltaiselle palvelulle, vaan sellaista suorastaan vaaditaan, Elisan palveluliiketoimintajohtaja Mikael Rönnblad kertoo Iltalehdelle.
Voddler sisältää yhteensä 2500 elokuvaa ja televisio-ohjelmaa. Pieniosa sisällöstä on suomenkielistä. Vaikka Voddleria mainostetaankin ilmaisena palveluna, niin 20 prosenttia sisällöstä on maksullista. Uusinta sisältöä voi palvelun kautta vuokrata itselleen vuorokauden ajaksi (hinta 2,7 tai 3,7 euroa). Voddler on jo aiemmin laajentunut Tanskaan ja Norjaan. Sillä on yhteensä 720 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.
Voddlerilla on sopimukset isoimpien elokuvastudioiden, kuten Walt Disneyn, Dreamworksin, NBC Universalin, Paramountin, Warner Bros.:in, Touchstone Picturesin, Metro Goldwyn Mayerin, New Line Home Entertainmentin, Columbia Picturesin, HBO Home Videon, Miramaxin, Buena Vistan ja Sony Picturesin kanssa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.