Videolla: Googlen toimitusjohtaja ajaa jäätelöautoa ja pelottelee lapsia

Kaarlo Räihä
3. syyskuuta, 2010 10:54

Yhdysvalloissa suuryritysten toiminnan arvosteleminen ei jää pelkkiin yleisönosastokirjoituksiin, vaan vastapuolen kimppuun saatetaan hyökätä esim. TV-mainoksilla. Tämän on saanut huomata myös Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt, joka on joutunut karikatyyrisen lobbausvideon päähahmoksi.
Videolla Schmidt ajaa jäätelöautoa ja pelottelee paikallisia lapsia heidän vanhempiensa hakuhistorian avulla. Lisäksi Schmidt ottaa videon loppupuolella käyttöönsä Googlen vakoilulasit, joilla näkee Schmidtin sanojen mukaan kaiken.
Videon on tilannut kuluttajien etuja maassa puolustava Consumer Watchdog -järjestö. Videon järjestö hankki Do Not Track Me -kampanjaa varten, ja kampanjan tarkoituksena on saada maahan uusi laki, joka sallisi kuluttajien tehdä hakukonehakuja ja surffailua ilman tietojen keräämistä. Videota näytetään päivittäin useita kertoja New Yorkin Times Squarella, joten järjestö on iskenyt kampanjaan runsaasti rahaa.
Vaikka kampanja ei kohdistu pelkästään Googleen, oli yrityksen mollaaminen hyvin looginen askel, koska Google on tänä vuonna ollut otsikoissa yksityisyyteen liittyvien ongelmien takia (mm. Street View -kuvat ja WLAN-vakoilu). Lisäksi Schmidtin käyttäminen videossa oli myös helppo valinta, koska hänen yksityisyyttä vastustavat lausuntonsa ovat aiheuttaa runsaasti närää tiettyjen ihmisten parissa.
Alla itse video

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.