PS3:n jailbreak-laitteen voi tehdä itse

Kaarlo Räihä
1. syyskuuta, 2010 22:03

PlayStation 3 -pelikonsolin keskustelluin lisälaite on viime viikkojen aikana ollut PSJailBreak, jonka myymistä Sony yrittää estää parhaansa mukaan. Laitteen myyntikielto ei kuitenkaan juurikaan auta Sonyn tilannetta, sillä tänään julki tulleiden tietojen mukaan vastaavan laitteen voi tehdä itse.
Alustaksi tarvitaan esim. ohjelmoitava AT90USBkey tai Teensy++ USB Development Board, johon sitten siirretään sopiva ohjelmisto tietokoneen avulla. Tämän jälkeen kyseinen laite toimii samalla tavalla kuin PSJailBreak eli PS3-konsolilla voi ajaa allekirjoittamatonta koodia, kuten kotikutoisia ohjelmia tai pelien varmuuskopioita.
Julkaistun ohjelmakoodin myötä Teensy++ USB Development Boardin kysyntä nousi välittömästi korkeaksi, joten omaa tuotettaan joutunee odottamaan pahimmassa tapauksessa useita viikkoja.
Kuluttajalle ratkaisu on kohtuullisen edullinen, sillä molempien laitteiden hinta on noin 30 dollarin hujakoilla. Nettihuhujen mukaan myös modatusta PSP-konsolista voi tehdä tehdä vastaavan laitteen, joten jailbreak ei välttämättä vaadi lainkaan ylimääräistä rahallista sijoitusta.
Sony ei ole vielä korjannut USB-pohjaista tietoturva-aukkoa firmware-päivityksellä, joten laitteet toimivat tällä hetkellä kaikkien PS3-konsoleiden kanssa.
Alla itse ohjelmoidun laitteen toimintaa esittelevä video

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.