Sandy Bridgestä ensimmäisiä testituloksia

Teemu Laitila
28. elokuuta, 2010 12:40

Anandtech on saanut testattavaksi Intelin vielä julkaisemattomaan Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin. Ensimmäisiä Sandy Bridge -malleja odotetaan saapuvaksi ensi vuoden alkupuolella. Ensimmäisenä odotetaan julkaistavaksi suorituskyvyltään keskitason prosessorit ja budjettiluokka sekä kalleimmat mallit saapuvat myöhemmin.
Anandtechin testeihin saama prosessori on testikappale Core i5 2400 -mallista ja se eroaa hieman lopullisesta tuotteesta. Ensi vuoden alussa julkaistava Core i5 2400 toimii 3,1 GHz:n taajuudella. Siinä on neljä fyysistä ydintä eikä se tue Hyper-Threading-tekniikkaa. L3 välimuistia on 6 MB. Testeihin saadussa mallissa Hyper-Threading oli kuitenkin olemassa ja testit ajettiinkin sekä HT päällä että ilman sitä.
Toinen suuri ero lopulliseen malliin oli Turbo-ominaisuuden puuttuminen testikappaleesta, lopullinen versio kykenee tarpeen vaatiessa nostamaan kellotaajuutta 3,4 GHz:n. Myös prosessoriin integroitu grafiikkaohjain kykenee kellottumaan vakio 850 MHz:n taajuudesta aina 1100 MHz:n.
Huolimatta Turbo Boostin puuttumisesta testitulokset vaikuttivat erittäin hyvältä. Testien perusteella Core i5 2400 saavutti keskimäärin 23% paremmat tulokset kuin Core i5 760. Jopa ilman Hyper-Threadingia suorituskyky yltää Core i7 880 -mallin tasalle. Pelkästään kellotaajuuden perusteella Sandy Bridge kasvattaa suorituskykyä noin 10% ja toimivan Turbo Boostin jälkeen luultavasti vielä enemmän.
Prosessorin integroitu grafiikkaohjain yllätti positiivisesti testeissä ja päihitti useassa tilanteessa nykyiset halvimmat erilliset näytönohjaimet.
Koko testi (englanniksi) Anandtechissä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.