Sony esti PS3:n Jailbreak-tuotteiden myynnin

Kaarlo Räihä
27. elokuuta, 2010 21:14

Viime viikolla netissä kuhistiin Sonyn PlayStation 3 -konsolin PSJailBreak-nimellä kulkevasta USB-lisälaitteesta, joka mahdollistaa allekirjoittamattoman koodin suorittamisen konsolissa, jolloin konsolissa toimivat niin pelien luvattomat kopiot kuin myös kotikutoiset ohjelmat. Monet miettivät jo viime viikolla miten Sony aikoo lähestyä asiaa, ja nähtävästi Sony on lähtenyt liikkeelle oikeuslaitoksen kautta, sillä viihdejätti hankki laitteelle Australiassa myyntikiellon.
Nykyinen myyntikielto on voimassa tämän kuun loppuun asti, jolloin tuotteen laillisuutta käsitellään maan oikeuslaitoksessa. Myyntikiellon myötä paikallinen Ozmodchips-yritys on perunut tuotteen ennakkotilaukset. Jo tilauksen tehneille kuluttajille Ozmodchips palauttaa rahat takaisin.
PSJailBreak-laitteen lisäksi Sonyn ja Ozmodchipsin välejä hiertävät jonkin sortin tekijänoikeusasiat, joita käsitellään myös tämän kuun viimeinen päivä.
Sonyn epäonneksi PSJailBreakin toimintaperiaate on kuitenkin jo vuotanut julki. PSJailBreakin toimivuus perustuu konsolin USB-tuen käsittelyyn liittyvään tietoturva-aukkoon, jonka kautta sopivilla tunnistetiedoilla varustettu USB-laite voi suorittaa konsolissa haluamaansa koodia. Tiedon leviämisen myötä markkinoille voidaan odottaa muitakin vastaavia tuotteita.
Sony voi oikeusjuttujen lisäksi taistella valmistajia ja laitteita käyttäviä kuluttajia vastaan firmware-päivityksillä tai PSN-banneilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.