Panasonicilta BDXL- ja 3D-yhteensopivia tallentimia

Teemu Laitila
26. elokuuta, 2010 14:13

Panasonic on ilmoittanut tuovansa markkinoille kuusi BDXL-standardia tukevaa tallenninta. Asiasta kertoi CrunchGear. BDXL on kolmikerroksinen versio perinteisestä Blu-ray-levystä ja se mahdollistaa jopa 100 gigatavun tallentamisen yhdelle levylle. Sharp toi ensimmäiset BDXL-levyt myyntiin vasta noin kuukausi sitten ja levyjen kapasiteettia hyödyntäviä tallentimia on markkinoilla ollut tähän mennessä vain yksi.
Nyt esitellyistä tallentimista kolmessa on mukana 3D-tuki. Halvemmissa ilman 3D:tä tulevissa malleissa kahdessa on 500 gigatavun kovalevy ja kolmannessa tallennustilaa löytyy teratavun verran. Yhtä lukuun ottamatta laitteista löytyy kaksi digi-viritintä. Hinnoiksi ilmoitetaan $1000, $1300 ja $1700 dollaria.
3D:tä tukevat mallit ovat noin 120 dollaria kalliimpia, vaikka muilta osin kahden halvimman mallin ominaisuudet ovatkin samat. 3D-malleja saa 500 GB, 1 TB ja 2 TB kokoisilla kovalevyillä varustettuna. Kallein 2 teratavun malli sisältää myös kaksi HDMI-liitintä muiden jäädessä yhteen. Lippulaivamallista saakin pulittaa $3300.
Panasonicin mukaan laitteet ovat tulossa ensimmäisenä myyntiin Japanin markkinoille, eikä yhtiö ole kommentoinut mahdollista aikataulua Japanin ulkopuoleisilla alueilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.