AMD siirtyy Globalfoundriesin 28 nm:n tekniikkaan näytönohjaimissa

Manu Pitkänen
21. elokuuta, 2010 9:29

Kiinankielinen Economic Daily News -lehti (EDN) kertoo saaneensa nimettömältä lähteeltä tietoja, että AMD tulee käyttämään Globalfoundriesin 28 nanometrin tekniikkaa tulevissa näytönohjaimissaan. AMD:n 40 ja 65 nanometrin tekniikalla valmistetut GPU:t ovat valmistettu Taiwan Semiconductor Manufacturing Companylla (TSMC). Näin osattiin uumoilla jo aiemmin tässä kuussa kun Globalfoundries ilmoitti aloittavansa 28 nanometrin tuotannon ensi vuonna.
AMD:n päätökseen lopettaa yhteistyönsä TSMC:n kanssa on varmasti vaikuttanut yhtiön teknikset ongelmat, joiden vuoksi Radeon-ohjainten saatavuus ei ollut alkuvuonna paras mahdollinen. Yhtiöiden välinen luottamus on tästä syystä rakoillut. AMD:n siirtyminen Globalfoundriesin tuotantolinjoille tuntuu varsin luontevalta, sillä onhan kyseinen yhtiö syntynyt AMD:n selkänahasta. Lisäksi Globalfoundries vastaa AMD:n prosessoreiden valmistamisesta.
TSMC tai AMD eivät ole halunneet kommentoida markkinahuhuja. TSMC on aiemmin solminut sopimukset yhtiön 28 nanometrin valmistustekniikan käytöstä Alteran, Fujitsu Microelectronicsin, Qualcommin ja Xilinxin kanssa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.