Datarohmu liikennöi 2,7 teratavun edestä kuukaudessa

Kaarlo Räihä
20. elokuuta, 2010 17:26

Kuluttajille myytävissä internet-yhteyksissä saattaa olla erinäisiä tiedonsiirtorajoituksia, joiden on tarkoitus hillitä liikennöintiä. Nämä rajoitukset eivät kuitenkaan kosketa kaikkien elämää, sillä Belgiassa toimiva Telenet-operaattori listasi kuukauden ajalta eniten tiedonsiirtokapasiteettia käyttäneet asiakkaansa.
Kuten arvata saattaa, oli kärjessä todellinen datarohmu, joka oli kuukaudessa siirtänyt dataa 2680 gigatavua. Päivää kohden tämä tekee noin 90 gigatavua, ja jokaista tuntia kohden 3,72 gigatavua. Toiseksi sijoittuneen asiakkaan saldo oli kuukaudessa 1855 gigatavua ja kolmanneksi sijoittuneen 1490 gigatavua.
Top 25 -listan viimeinen sija irtosi 700 gigatavun liikennöinnillä, joten erot kärkipäässä ovat valtaisat.
Telenet ei luonnollisesti paljastanut mitä nämä asiakkaat olivat siirrelleet, mutta todennäköisesti he ovat maan ahkerimmat kuluttajaliittymiä käyttävät tiedonsiirtäjät, sillä konsultti Rudolf van der Bergin mukaan Telenetin verkko on maan nopein.
Joidenkin laskelmien mukaan suurin osa laajakaista-asiakkaista siirtää dataa 2-6 gigatavun edestä kuukaudessa, joten pahimmat rohmut käyttävät jopa tuhat kertaa enemmän operaattorin verkkoresursseja kuin tavalliset asiakkaat.
Telenetin tiedot osoittavat kuitenkin selvästi, että rajoittamattomille yhteyksille on tilausta myös tavallisten käyttäjien keskuudessa, ja yritys kannustaakin ihmisiä hankkimaan kalliimpia yhteyksiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.