Samsung paljastaa tulevan tablet-tietokoneen ensi kuussa

Manu Pitkänen
19. elokuuta, 2010 10:11

Applen tämän vuoden alkupuoliskolla esittelemä ja julkaisema iPad-tablet-tietokone on tuonut uutta vipinää muiden yhtiöiden tablet-julkaisuihin ja -suunnitelmiin, vaikka tablet-tietokoneet eivät konspetina olekaan mikään uusi asia. Tämän vuoden syksy näyttäisi olevan täynnä tablet-tuotejulkaisuja.
Mukana on myös Samsung, jonka mallista on jo aiemmin vuotanut kuvia. Uutena tietona kuitenkin on, että Samsung saattaisi esitellä tuotettaan julkisesti ensi kuussa Berliinissä järjestettävässä IFA-elektroniikkamessuilla. Huhut kertovat tulevan tabletin noudattavan Samsungin älypuhelimista tuttua Galaxy-nimeämistä eli tablet kantaisi nimeä P1000 Galaxy Tab.

Lisäksi Samsung Firmwares -verkkosivusto kertoo saaneensa käsiin erikoisfirmwaren, jota ei ole tarkoitettu puhelimelle, vaan tablet-tietokoneelle. Siitä ilmenee, että tuleva tablet toimisi Android 2.2 -käyttöjärjestelmällä (Froyo) ja että ruudun resoluutio on 480x800. Muita ominaisuuksia: 3,2 megapikselin kamera (takana), kamera edessä videopuheluita varten, gigahertsin prosessori, Flash, Swype-tuki, WiFi, Bluetooth ja GPS.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.