PSJailBreak murtaa PS3:n suojaukset?

Kaarlo Räihä
19. elokuuta, 2010 13:47

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolilla luvattomien pelikopioiden pelaaminen on osoittautunut yllättävän vaikeaksi, sillä tähän saakka mitään idioottivarmaa tapaa konsolin suojausten kiertämiseen ei ole julkaistu. PSJailBreak-nimellä varustettu tuote lupaa kuitenkin muuttaa tämän asian.
Kehittäjien mukaan PSJailBreak on USB-tikku, jonka liittäminen PS3-konsoliin mahdollistaa allekirjoittamattoman koodin suorittamisen konsolissa, ja täten konsolilla voi pelata esim. varmuuskopioituja pelejä tai ajaa kotikutoisia ohjelmia. Tikulla oleva ohjelmisto asentuu ja käynnistyy sekunnissa, eikä tikun käyttö muokkaa konsolia tai sen ohjelmistoa pysyvästi, joten PSN-banneja tai muita ongelmia sen käytöstä ei pitäisi syntyä.
PSJailBreak sisältää varmuuskopiointiohjelman, jonka avulla PS3-pelejä voi kopioida konsolin kiintolevylle ja pelata niitä sitten sieltä. Blu-ray- tai DVD-elokuvia laitteen avulla ei voi kopioida, eivätkä myöskään PS- tai PS2-pelit ole varmuuskopioitavissa tällä tavalla.
Tuotteen luvataan toimivan kaikkien markkinoilla olevien PS3-mallien kanssa, ja Sonyn mahdollisten sotatoimien hankaloittamiseksi laitteen luvataan olevan päivitettävissä tietokoneen avulla.
YouTube-videoiden ja Twitter-viestien perusteella laite näyttää toimivan, joten siitä tulee todennäköisesti hittituote tietyn käyttäjäkunnan keskuudessa, kunhan laitteen toimivuus varmistetaan alan sivustojen testeissä.
Tuotteen toimitukset jälleenmyyjille alkavat näillä näkymin tämän kuun lopulla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.