Firefox 4 Beta 2 ladattavissa

Kaarlo Räihä
28. heinäkuuta, 2010 11:05

Firefox-selaimen tulevasta 4-versiosta on julkaistu uusi beta-versio, joka tuo muutamia korjauksia ja uusia ominaisuuksia aiempaan betaan verrattuna.
Testaajajoukon laajentamista varten uusi beta on lokalisoitu yli parille kymmenelle kielelle, joiden joukkoon ei kuitenkaan valitettavasti kuulu suomenkielistä versiota.
Uusista ominaisuuksista Mozilla mainitsee erityisesti App Tabsin, jonka avulla haluamistaan sivuista saa tehtyä vähemmän tilaa vieviä ja automaattisesti käynnistyviä välilehtiä. Toiminto helpottaa esim. web-sähköpostien ja musiikkisivustojen käyttöä.
XPCOM-muutoksien luvataan puolestaan nopeuttavan selaimen käynnistymistä, ja CSS3 Transitions -tuen avulla web-suunnittelijat saavat toteutettua visuaalisempia sivustoja.
Käyttöliittymän osalta näkyviä muutoksia on kokenut selaimen Mac OS X -versio, jossa välilehdet ovat jatkossa oletuksena Windows-version tavoin osoiterivin yläpuolella. Ominaisuutta vihaavat surffaajat voivat halutessaan palauttaa välilehdet vanhalle paikalleen selaimen asetuksia rukkaamalla.
Firefoxin beta-versiot voi asentaa koneelle samanaikaisesti Firefoxin vakaan version kanssa, joten muutoksia on helppo testata ja antaa niistä tarvittaessa palautetta selaimen kehittäjille.
Alla App Tabs -esittelyvideo ja pari kuvankaappausta uudesta betasta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.