Google nopeuttaa Chromen päivitystahtia

Kaarlo Räihä
23. heinäkuuta, 2010 12:49

Googlen Chrome -selain ei ole vielä edes kahden vuoden ikäinen, mutta sen versionumero huitelee jo vitosessa. Jatkossa nämä versionumerot kasvavat vieläkin nopeammin, sillä selaimen kehityksessä mukana oleva Anthony Laforge kertoi yrityksen blogissa uusien versioiden ilmaantuvan tästä edes kuuden viikon välein.
Aiemmin uusi vakaa versio on saatettu maailmaan noin kolmen kuukauden välein, joten kehityssykli on nyt puolet aikaisemmasta. Laforgen mukaan tällä muutoksella on tarkoitus tuoda uudet ominaisuudet nopeammin peruskäyttäjien ulottuville sekä samalla tehdä kehitysaikataulusta paremmin hallittava ja ennakoitava.
Aikataulun nopeuttaminen aiheuttaa luonnollisesti paniikkia siitä, että tulevat julkaisut ovat bugisia, mutta Laforge sanoo, ettei laadusta tingitä, joten vielä keskeneräiset tai huonosti toimimattomat ominaisuudet eivät jatkossakaan päädy Chromen vakaaseen jakeluun.
Uuden kehitystahdin myötä Chrome 9 -selain julkaistaan ennen Internet Explorer 9 -selainta.
Vaikka monille kuluttajille selainten versionumerot ovat yhdentekeviä, ovat ne tärkeitä monille web-kehittäjille, koska selaimen kertoman versionumeron perusteella voidaan päätellä selaimen ominaisuudet ja rajoitukset, joiden avulla voidaan sitten tarjota surffaajille sopivasti muotoiltuja sivuja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.