The Pirate Bayn tuomio ei muuttunut Hollannissa

Kaarlo Räihä
18. heinäkuuta, 2010 14:45

Viime kesänä The Pirate Bay -sivusto (TPB) koki Hollannissa yllättävän oikeustappion, kun paikallinen oikeuslaitos määräsi TPB:n ylläpitäjät estämään Hollannista tulevien surffaajien pääsyn sivustolle. Asian käsittely oikeudessa ei kuitenkaan päättynyt tähän, vaan tapauksen käsittelyä on jatkettu aina tälle viikolle asti.
TPB:n kannalta jatkunut käsittely ei kuitenkaan tuonut parannusta, vaan oikeuslaitoksen kanta on edelleen se, että sivuston pitää estää Hollannista tulevien surffaajien pääsy sivustolle.
Oikeuden näkemyksen mukaan sivusto ei itsessään riko tekijänoikeuksia, mutta sivuston pyörittäjät auttavat ihmisiä tekijänoikeusrikoksissa, koska sivuston avulla voidaan jaella eteenpäin torrent-tiedostoja.
Viime vuonna vastuu sivuston pyörittämisestä sysättiin Fredrik Neijin, Gottfrid Svartholm Wargin ja Peter Sunden vastuulle, joita uhkaa nyt 50 000 euron päivittäinen sakko, jos TPB ei blokkaa Hollantia. Kolmikon mukaan TPB:tä ylläpitää edelleen Reservella-yritys, joten he eivät voi puuttua sivuston toimintaan, mutta tälläkään kertaa oikeus ei uskonut tätä puolustusta, koska asiasta ei ole esittää mitään virallisia papereita.
Jutun laittoi alulle Hollannissa piratismia vastaan taisteleva BREIN, jolle voitto avaa mahdollisuuden toimia samalla tavoin myös muita suosittuja Hollannin ulkopuolella toimivia torrent-sivustoja kohtaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.