YouTubessa nyt 4k-resoluution videoita

Kaarlo Räihä
9. heinäkuuta, 2010 23:55

YouTube tarjoaa nyt aiempaakin terävämpiä videoita, sillä palvelun tuotevastaavana toimiva Hunter Walk esitteli VidCon 2010 Conference -tapahtumassa videopalvelusta löytyviä 4096x3072-resoluution videoita.
Tavallisten kuluttajien tietokoneilla, näyttölaitteilla ja internet-yhteyksillä kyseisten videoiden katselu 4k-resoluutiolla ei ole kuitenkaan mitään herkkua käytössä olevien laitteiden asettamien rajoitusten takia, joten ominaisuudesta on lähinnä hyötyä ammattilaisille, joilla on käytössään sopiva laitteisto. YouTuben mukaan näin suuresta resoluutiosta on todellista iloa vasta sitten, kun käytössä oleva näyttö tai kangas on kooltaan ainakin 300 tuumaa.
YouTube tarjoaa kuitenkin kuluttajien onneksi näistä 4k-videoista mm. 1080p- ja 720p-resoluution versioita, joten ammatti-ihmisten tuotoksia voi silmäillä myös hieman pienemmällä resoluutiolla.
4k-toiston saa käynnistettyä valitsemalla YouTuben resoluutiovalikosta Original-valinnan. Flash-selainlaajennoksen ei-optimaalisen H.264-toistotuen takia 4k-videot kannattaa aluksi ladata tietokoneen kiintolevylle ja katsella niitä sitten sieltä mediasoittimen avulla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.