Twilight-elokuvaa luvatta kuvannut haastoi elokuvateatterin oikeuteen

Kaarlo Räihä
3. heinäkuuta, 2010 14:48

Viime vuonna Samantha Tumpach joutui Yhdysvalloissa suuriin ongelmiin, kun hän kuvasi elokuvateatterissa syntymäpäiväjuhlijoiden lisäksi luvatta pieniä pätkiä Twilight: New Moon -elokuvasta (Twilight – Uusikuu). Tumpach ei saanut toimistaan lopulta syytettä, mutta nyt hän on päättänyt itse haastaa Muvico Theaters -ketjun oikeuteen saamansa kohtelun takia.
Tumpachin lakitiimin jättämien papereiden perusteella naisen pidätys ja hänen raahaaminen poliisiasemalle aiheuttivat hänelle henkisiä traumoja, joista hän haluaa korvaukseksi 50 000 dollaria.
Poliisiraportin mukaan sekä poliisilaitos että elokuvateollisuuden etuja puolustava Motion Picture Association of America (MPAA) suosittelivat Tumpachin vapauttamista välittömästi, mutta elokuvateatterin johtaja vaati pidätystä, jonka seurauksena Tumpach vietti kaksi päivää putkassa ennen kuin hänet vapautettiin 10 000 dollarin takuita vastaan.
Tapahtumaketjun taustalla olivat Tumpachin siskon syntymäpäivät, jota he juhlistivat paikallisessa elokuvateatterissa. Tumpachilla oli teatterissa mukana digikamera, jolla hän kuvasi juhlaseuruetta ja samalla kuvasi pari videota, joissa näkyy elokuvaa yhteensä 200 sekunnin verran. Elokuvateatterin työntekijät huomasivat Tumpachin toimet, ja ottivat yhteyttä poliisiin, joka tuli teatteriin ja pidätti Tumpachin.
Tumpachin lakitiimin mukaan kameralla ei kuvattu piraattijakeluun menevää versiota elokuvasta, joten toimet kuvaajaa vastaan olivat liian ankaria.
Muvico Theaters -ketju ei ole vielä kommentoinut haastetta, mutta paikallisen lainsäädännön valossa mitään väärää ei näytä tapahtuneen, joten Tumpachin mahdollisuudet oikeusjutun voittoon näyttävät heikoilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.