VLC 1.1.0 valmistui

Kaarlo Räihä
23. kesäkuuta, 2010 13:09

Suosittu VLC media player -mediasoitin on jälleen hypännyt askeleen eteenpäin, kun VideoLAN-tiimi julkaisi soittimesta eilen 1.1.0-version.
Suurimmat muutokset edelliseen 1.0.0-kehityshaaraan verrattuna ovat parempi teräväpiirtovideoiden toistotuki, LUA-skriptikielellä toteutettavat laajennukset ja kasvanut yhteensopivuus eri mediatiedostojen kanssa.
H.264/MPEG-4 AVC-, MPEG-2- ja VC-1-videoiden purkaminen näytönohjaimen avustuksella toimii Windows Vistan ja Windows 7:n kanssa DxVA2-rajapinnan avulla. Yhteensopivuusongelmien takia ominaisuus toimii kuitenkin käytännössä ainoastaan NVIDIA:n uudemmilla näytönohjaimilla, joten esim. ATI:n tai Intelin näytönohjaimia käyttävät tahot jäävät ainakin toistaiseksi ilman tätä toiminnallisuutta. Linuxilla vastaava ominaisuus on toteutettu VAAPI-rajapinnan kautta, joten yhteensopivuus on hieman parempi.
Käyttöliittymän osalta on tapahtunut pientä hiomista, ja 1.1.0-versiossa esim. soittolista on integroitu suoraan käyttöliittymään, eikä sitä esitetä enää erillisessä ikkunassa.
Voit ladata VLC 1.1.0 -mediasoittimen suoraan download.fi -sivustoltamme:
VLC v1.1.0 (Windows)
VLC v1.1.0 (Mac OS X)
Luonnollisesti VLC:n lataus onnistuu myös ohjelman virallisilta lataussivuilta ja Linuxia käyttävien kannattaa poimia uusi versio oman Linux-jakelun pakettienhallinnan kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.