Videolla: MeeGon kehitysversio vakuuttaa

Matti Robinson
22. kesäkuuta, 2010 18:02

MeeGon tablet-käyttöliittymää esiteltiin ensimmäistä kertaa kesäkuun alussa Computex-messuilla. Intelin Moorestown-pohjaisella Quanta Redvale -tabletilla pyörinyt MeeGo Tablet UI keräsi paljon huomiota ja kehuja. Meegodemo-käyttäjätunnuksella on nyt lisätty YouTubeen demovideo, jolla käydään läpi käyttöliittymän tärkeimmät ominaisuudet.
Vielä "pre-alpha"-kehitysasteella oleva tablet-käyttöliittymä koostuu kahdesta näkymästä -- paneeli- ja valikkonäkymästä. Paneelinäkymään on kerätty käyttäjälle ajankohtainen sisältö, valikkonäkymä on puolestaan yksinkertainen ruudukko, josta löytyvät laitteelle asennetut ohjelmat.
Esittelyyn käytettävästä laitteesta ei ole tietoa, mutta se saattaa olla samainen, 1,5 gigahertsin Atom-suorittimella varustettu tablet-tietokone, jota esiteltiin Computex-messuilla. Käyttöliittymä toimii varsin sulavasti ja animaatioista ei erota juurikaan nykimistä, vaikka vastaavia laitteita voidaan odottaa markkinoille vasta kuukausien kuluttua, mahdollisesti vasta ensi vuonna.
Alla olevalla videolla esitellään muun muassa molempia käyttöliittymän näkymiä, musiikkisoitinta, moniajoa, HD-videotoistoa ja AppUp Store -sovelluskauppaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.