Apple myynyt jo yli kolme miljoonaa iPadia

Kaarlo Räihä
22. kesäkuuta, 2010 22:36

Applen osakkeita omistavat henkilöt ovat saaneet jälleen aihetta hymyyn, kun yritys julkaisi tänään tiedotteen, jonka mukaan iPadeja on myyty maailmanlaajuisesti yli kolme miljoonaa kappaletta.
Ensimmäiset iPadit tulivat myyntiin Yhdysvalloissa 80 päivää sitten, joten päivittäin on myyty lähes 40 000 iPadia. Applen toimitusjohtaja Steve Jobsin mukaan ihmiset rakastavat iPadeja, ja niistä on tullut osa ihmisten arkea.
Jobs muistutti ihmisiä myös iPadin laajentuvista markkinoista, kun ensi kuussa laite tulee myyntiin yhdeksään uuteen maahan. Suomi ei kuulu näiden maiden joukkoon, mutta iPadeja halajavien onneksi jotkin paikalliset jälleenmyyjät ovat hankkineet iPadia jo varastoihinsa.
iPadien myyntilukujen ohella kasvua on tapahtunut laitteen ohjelmistotarjonnan kohdalla. Viimeisimmän tiedon mukaan iPadeille on julkaistu jo yli 11 000 sovellusta, joita voi ladata ja ostaa itselleen App Storesta. Lisäksi monet iPhoneille ja iPod toucheille suunnatut sovellukset toimivat iPadeille, joten laitteelle löytyy reilusti yli 200 000 sovellusta.
Osakkeenomistajille on tarjolla lisää ilouutisia viimeistään ensi viikolla, sillä tällä viikolla myyntiin tuleva iPhone 4 -puhelin rikkonee hetkessä kaikki aiemmat myyntiennätykset, joten Apple tiedottanee pian uusista myyntiennätyksistä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.