Antipiratbyrån käräytti jälleen warettajia

Kaarlo Räihä
20. kesäkuuta, 2010 17:13

Warez-skeneen kuuluvien ihmisten jahtaaminen Ruotsissa on jälleen jatkunut, kun paikallinen poliisi pidätti keskiviikkona kolme mieshenkilöä, joiden epäillään pyörittäneen Darkside-nimistä palvelinrypästä.
Pidätysten lisäksi poliisi löysi kyseiset palvelimet Västeråsista ja näille palvelimille oli tallennettu piratismia vastaan taistelevan Antipiratbyrånin mukaan 130 teratavun edestä elokuvia, joita jaettiin luvatta eteenpäin warez-skeneläisille.
Antipiratbyrånin toimintaa johtava Henrik Pontén kehui jälleen pidätyksen jälkeen, kuinka kyseessä on Ruotsin historian suurin takavarikko warez-skenen osalta. Ponténin mukaan kyse saattaa olla myös Euroopan suurimmasta takavarikosta ja se parantaa kulttuuria tuottavien tahojen mahdollisuutta saada palkkaa töistään, koska liikkeellä on vähemmän luvattomia kopioita elokuvista.
Antipiratbyrån on seurannut Darksiden toimintaa jo useiden kuukausien ajan. Poliisille tutkintapyyntö tehtiin helmikuussa, jonka jälkeen poliisi on tutkinut tapausta ja valmistellut pidätyksiä. Syyttäjä Frederick Ingbladin mukaan osa pidätetyistä on jo myöntänyt joitakin rikoksia, mutta Ingblad ei tarkentanut vielä niitä syytekohtia, joista epäiltyjä tullaan syyttämään. Tapaukseen liittyvää tutkintamateriaalia on poliisin hallussa runsaasti, joten asian käsittely vienee pidemmän aikaa.
Viime vuonna Ruotsissa tehtiin useita iskuja warez-skeneläisiä vastaan, joiden yhteydessä pidätettiin useita ihmisiä ja takavarikointiin yli sadan teratavun edestä kiintolevyjä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.