Ylen Elävään arkistoon muutoksia

Matti Robinson
18. kesäkuuta, 2010 13:12

Yle on kertonut virallisessa blogissa, että sen mediapankki Elävä arkisto uudistuu. Tärkein muutos on videomateriaalin vaihtuminen Windows Mediasta Flashiin. Viimeaikoina paljon kohua aiheuttanut Flash valittiin Elävän arkiston videoformaatiksi, jotta yhä useampi pääsisi käsiksi arkiston videomateriaaliin. Uudistusten myötä muutoksia tulee myös sivuston käytettävyyteen ja ulkoasuun.
Ensimmäiset muutokset tullaan tekemään jo kuluvan kuukauden aikana, kun uusi Flash-soitin ja h.264-formaatti otetaan käyttöön. Audiot toistetaan jatkossa MP3-formaatissa. Mediaformaattiuudistus on ollu Ylen mukaan pitkä urakka, sillä konvertoitavaa videota oli noin 1400 tuntia ja audiota lähes 1000 tuntia.

Monilla palkinnoilla palkittu Elävä arkisto on jatkossakin toimitettu ja taustoitettu kansakunnan muisti, joka nostaa raikkaalla, yllättävällä ja monipuolisella tavalla esille yhteistä menneisyyttä ja ajankuvia yli 100 vuoden ajalta. Suuret uutistapahtumat, urheilun huippuhetket, nostalgiset ajankuvat sekä viihteen, musiikin ja draaman parhaat palat muodostavat Elävän arkiston ytimen.

Yle kertoo, että uudistukset tuovat käyttöön myös suosittuja, sosiaalisesta verkoista tuttuja ominaisuuksia. Keskustelut, kommentoinnit ja vuorovaikutus käyttäjien kanssa ovat entistä enemmmän esillä. Lisäksi aineistoa on tulevaisuudessa helpompi käyttää Ylen muilla sivustoilla sekä ulkopuolisilla sivuilla, joka viitannee videoiden upottamiseen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.