iPadien ylikuumentumista voi helpottaa suojakotelolla

Kaarlo Räihä
18. kesäkuuta, 2010 10:53

Applen iPad-tabletit eivät ole tekniikkansa osalta täydellisiä laitteita, sillä niiden korkein käyttölämpötila on Applen mukaan vain 35 celsiusastetta, joten kesän kuumimpina hetkinä iPadin käyttäminen esim. auringonpaisteessa ei välttämättä onnistu.
Suomessa tähän ylikuumentumisongelmaan ei juuri törmää jäätävien kesäkelien takia, mutta esim. Yhdysvalloissa monet kuluttajat ovat valittaneet ongelmasta eri keskustelufoorumeilla.
Valitukset eivät ole onneksi kaikuneet aivan kuuroille korville, sillä Ten One Design -yritys on jo ennättänyt julkaisemaan erillisen Particle-nimellä kulkevan suojakotelon iPadille, ja tämän kotelon luvataan pitävän iPadin viileänä.
Koska iPadissa ei ole erillistä tuuletinta, pääsee laitteen komponenteista syntyvä lämpö ulos vain takalevyn kautta. Particlessa tämä on otettu huomioon jättämällä kotelon takaosa erittäin avoimeksi, jolloin ilmankierron on tarkoitus parantua. Valitettavasti Ten One Design ei ole julkaissut mitään lämpötilamittauksia, joten Particlen toimivuudesta ei ole toistaiseksi tarjolla tarkempia tieteellisiä tuloksia.
Hintaa Particlella on 34,95 dollaria, ja kolhuilta suojaavan kotelon lisäksi mukana on Pogo Sketch -stylus-kynä, joka toimii iPadin kapasitiivisen kosketusnäytön kanssa. Kotelo sopii molempiin iPad-malleihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.