Britannia jakaa tietojansa BitTorrentin avulla

Kaarlo Räihä
4. kesäkuuta, 2010 16:53

Tiedonsiirtoa on harrastettu BitTorrent-tekniikan avulla on vuosien ajan, mutta monet yritykset välttelevät edelleen BitTorrentia. Nyt BitTorrent on saanut kuitenkin yllättävän tukijan, kun Britannian valtio laittoi tänään jakoon taloustietojaan BitTorrentin avulla.
Kaikki halukkaat voivat siis ladata itselleen CSV-tiedostoja, jotka erittelevät maan rahankäyttöä. Tietojen avulla kuluttajat ja muut tahot voivat tutkailla tarkemmin mihin heidän maksamansa verorahat on oikein käytetty.
Torrent-tiedostojen ohella ihmisille tarjotaan suoria latauslinkkejä zip-tiedostoihin, joten BitTorrent-yhteensopivan ohjelman käyttäminen ei ole pakollista, jos tiedostot haluaa ladata itselleen. Jaettavat tiedostot ovat pakattuina muutaman kymmenen megatavun kokoisia, mutta purettuina tiedostoilla on kokoa useamman gigatavun verran.
Torrenttien ainoana trakkerina toimii Amazonin S3-pilvipalvelu, joten valtio ei ole jättänyt seedausta sattuman varaan, vaan siitä huolehtii nimekäs toimija. Tiedostojen lataajat voivat luonnollisesti lisätä omia trakkereita tiedostoille, jolloin privaatti-trakkereiden omaa surkeaa ratiota voi yrittää parantaa jakamalla siellä valtion virallisia tilastoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.