Opera 10.60 Alpha 1 ladattavissa

Kaarlo Räihä
1. kesäkuuta, 2010 12:37

Selainkisassa ei nähtävästi pidetä kesälomia, sillä Opera Software on nyt esitellyt ensimmäistä julkista testiversiota yrityksen tulevasta Opera 10.60 -selaimesta. Kehitysblogin perusteella Opera 10.60 tarjoaa nopeamman ja vakaamman selaimen, jossa on myös tapahtunut uudistuksia käyttöliittymän osalta.
Suorituskyvyn osalta Opera 10.60 Alpha 1 on tällä hetkellä maailman nopein selain, jos suorituskykyä mitataan Peacekeeper-testin avulla. Download Squad -sivuston tekemien testien perusteella Opera 10.60 Alpha 1 päihittää aiemmin nopeusvaltikkaa pitäneen Chrome-selaimen jopa 25 prosentin erolla.
Käyttöliittymän osalta O-valikko on uudelleennimetty Menu-valikoksi ja välilehtien esikatselua on hieman parannettu. Mac OS X -käyttöjärjestelmän osalta käyttöliittymän pitäisi olla aiempaa vauhdikkaampi, koska monia Carbon-rajapinnan avulla toteutettuja ominaisuuksia on kirjoitettu uudelleen Cocoa-rajapinnan avulla.
Linux- ja Unix-käyttäjille Opera kertoi ikävämpiä uutisia, sillä 10.5x-julkaisua ei nähdä lainkaan kyseisillä käyttöjärjestelmillä, vaan kuluttajien on hypättävä suoraan 10.60-versioon, jonka Opera lupaa julkaista samanaikaisesti kaikille käyttöjärjestelmille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.