iPadien kansainvälinen myynti alkoi vauhdilla - osa jonotti 40 tuntia

Kaarlo Räihä
28. toukokuuta, 2010 12:23

Monissa maissa on nähty tänään pitkiä jonoja, kun Apple aloitti viivästyksien jälkeen iPadien myynnin kuluttajille.
Yhdysvalloissa laitetta on myyty jo yli miljoona kappaletta ja kysyntä on kovaa myös muualla, sillä esim. Sydneyssä Applen myymälän eteen muodostui 200 metrin jono ja Tokiossa innokkaimmat henkilöt odottivat kaupan edessä yli 40 tuntia, jotta he pääsivät lopulta ostamaan iPadinsa ensimmäisten joukossa.
Ostajien joukossa oli myös Microsoftilla työskentelevä Julien Boidin, joka hankki oman iPadinsa Carrousel du Louvren kauppakeskuksesta. Boidin yritti ostaa iPadia aiemmin Seattlesta, mutta valitettavasti tuote oli tuolloin loppuunmyyty, joten laitteen ostaminen venyi eurojulkaisuun saakka.
Britanniassa osa ennakkotilauksista toimitettiin jo eilen, ja pelkästään Britanniassa ennakkotilauksia on otettu vastaan tiettävästi useita tuhansia kappaleita.
Kanadan suurin pankki (Royal Bank of Canada) arvioi iPadien kysynnän jatkuvan hyvänä, ja yrityksen esittämien arvioiden mukaan Apple myy tämän vuoden aikana noin kahdeksan miljoonaa iPadia.
Suomessa laitteita ei jonotettu, koska Apple ei toimittanut laitteita tänne. Apple ei ole myöskään vielä kertonut milloin laitteita nähdään Suomessa, joten iPadia haluavien kuluttajien kannattaa tilata tai ostaa laitteensa ulkomailta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.