Chrome 5 valmistui

Kaarlo Räihä
25. toukokuuta, 2010 23:22

Googlen Chrome-selain on jälleen saavuttanut yhden merkkipaalun, kun selaimen 5-versio (5.0.375.55) merkittiin tänään vakaaksi versioksi.
5-version uusia ominaisuuksia aiempaan 4-versioon verrattuna ovat mm. selaimen asetusten synkronointi eri tietokoneiden välillä, laajennusten käyttöönotto incognito-tilassa, uusia HTML5-ominaisuuksia (paikannustietoja tukeva Geolocation-rajapinta, paikallisen välimuistin HTML5-koodille avaava App Cache, verkkoliikennöintiä helpottava web sockets ja tiedostojen raahaustuki) sekä uusittu kirjanmerkkien hallintapaneeli.
Uusien ominaisuuksien lisäksi selain on jälleen hieman aiempaa vauhdikkaampi, ja esim. Javascript-suorituskykyä mittaavissa V8- ja SunSpider-testeissä 5-versio saa selvästi paremmat tulokset kuin aiempi 4-versio.
5-version myötä selaimen Mac- ja Linux-versiot ovat jatkossa samalla viivalla Windows-version kehityksen osalta, joten uusi Chrome on ensimmäinen vakaa versio Mac- ja Linux-käyttöjärjestelmille.
Chrome 5:n vakaa julkaisu ei sisällä aiemmin kerrottua Flash-ohjelmiston integrointia, vaan se on luvassa vasta myöhemmin.
Chromen nykyiset 4-versiot voi päivittää tuoreimpaan valitsemalla Tietoja Google Chromesta valinnan työkaluvalikosta. Chromettomat voivat ladata viimeisimmän version esim. Googlen tai Download.fi-sivuston kautta.
Alla selaimen nopeutta esittävä mainosvideo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.