Oikeustappio pakottaa isoHuntin suodattamaan sisältöä

Kaarlo Räihä
23. toukokuuta, 2010 13:32

Suosittu isoHunt-sivusto on kokenut jälleen oikeudellisen tappion, kun Kalifornian käräjäoikeus määräsi torstaina sivuston suodattamaan sisältöään.
Oikeuden määräämä suodatuspakko koskee Yhdysvalloissa toimivien mediajättien elokuvia ja TV-sarjoja, joista studiot toimittavat sivustolle myöhemmin listan. isoHunt ei saa indeksoida, linkata tai jaella torrent-tiedostoja, joiden avulla tällaista sisältöä voisi ladata luvatta.
Päätös koskee luonnollisesti vain Yhdysvaltoja, ja todennäköisesti isoHunt estää pian Yhdysvalloista tulevien surffaajien pääsyn sivustolle kokonaan, koska vaaditun suodatuksen toteuttaminen ei ole sivustoa pyörittävän Gary Fungin mieleen, jonka lisäksi suodatuksen toteuttaminen sitoisi runsaasti sivuston resursseja.
Yhdysvalloista tulevien surffaajien blokkaaminen pois sivustolta vaikuttaisi suuresti sivuston kävijämääriin, sillä nykyisellään sivusto saa Yhdysvalloista noin 2,5 miljoonaa kuukausittaista vierailijaa.
Fung ei ole vielä kertonut sivuston suunnitelmia julki, mutta todennäköisesti lisää tietoa saadaan ensi viikolla. isoHuntin ohella määräys koskee myös Fungin omistamia TorrentBox-, Podtropolis- ja Ed2k-it-osoitteita.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.