The Pirate Bayn yhteydet toimittaa Ruotsin piraattipuolue

Kaarlo Räihä
18. toukokuuta, 2010 16:36

Saksassa tapahtunut oikeuskäsittely ei pitänyt The Pirate Bay -sivustoa (TPB) pitkään poissa internetistä, sillä sivusto palasi tänään linjoille ja nyt tiedonsiirtokapasiteettia sille tarjoaa Ruotsin piraattipuolue (Piratpartiet).
Piratpartietin Rick Falkvinge totesi puolueen tiedotteessa, että puolue on kyllästynyt Hollywoodin harrastamaan kissa ja hiiri -leikkiin, jonka takia puolue tarjoaa jatkossa tiedonsiirtoon liittyvää apua TPB:lle. Falkvingen mukaan on aika tarttua härkää sarvista ja puolustaa laillisen sivuston toimintaa. Falkvinge pitää TPB:n toimintaa laillisena, koska kyseessä on pelkkä hakukone. Täten sivuston poistaminen verkosta on poliittiseen sensuuriin verrattavissa oleva toimenpide, jota puolue ei hyväksy.
Puolue tarjoaa tiedonsiirtokapasiteettia varsinaiselle sivustolle ja sen hakuominaisuuksille. Torrent-tiedostot kuljetetaan surffaajille kuitenkin toista reittiä pitkin.
Paikalliset tekijänoikeusjärjestöt tuskin sulattavat puolueen toimia, joten asiasta väännettäneen lähiaikoina kättä maan oikeusjärjestelmässä.
TPB:n ylläpitäjien humoristisen blogimerkinnän mukaan TPB on laiva, jota ei voi upottaa ja palvelu pysyy linjoilla niin kauan kuin he haluavat.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.