Anvia haluaa HD3-kanavanippuun SD-sisältöä

Kaarlo Räihä
18. toukokuuta, 2010 21:56

Kuten arvata saattoi, eivät Suomessa jaetut digitaalisten televisiolähetysten kanavanippusäännöt ole vieläkään kaikkien mieleen, ja tällä kertaa muutosta lupaehtoihin on hakenut Anvia Oyj.
Anvia sai kaksi verkkotoimilupaa F- ja HD3-kanavanipuille huhtikuun alussa. Nähtävästi HD3-kanavan rajoittaminen pelkkiin teräväpiirtolähetyksiin ei ole Anvian mielestä kohtuullista, jonka takia yritys on lähettänyt asian tiimoilta muutoshakemuksen (PDF).
Anvian tarkoitus on saada HD3-kanavanippuun myös tavallisen resoluution sisältöä. Nykyisillä DVB-T-digibokseilla nämä lähetykset eivät kuitenkaan näkyisi, koska HD3-kanavanipun lähetyksissä käytetään uutta DVB-T2-standardia.
Perusteluissa mainitaan mm. DNA:n ja Digitan aiemmin tekemät muutoshakemukset, joilla kyseiset yritykset yrittävät myös saada SD-sisältöä DVB-T2-tekniikan kanavanippuihin. DNA ja Digita perustelivat omia hakemuksiaan Anvian F-kanavanipulla, jossa saa lähettää sekaisin sekä HD- että SD-lähetyksiä, ja myös Anvia vetoaa HD3-kanavanipun osalta samaan asiaan.
Jos verkkotoimilupiin ei myönnetä muutoksia, saa Anvia pienen etulyöntiaseman muihin toimijoihin verrattuna F-kanavanippunsa myötä. Jos kaikkien toimijoiden muutoshakemukset hyväksytään, on DVB-T2-verkossa pian tilaa kymmenille SD-kanaville.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.