Mediajätit katkoivat jälleen The Pirate Bayn yhteydet

Kaarlo Räihä
17. toukokuuta, 2010 22:47

Mediajättien taistelu The Pirate Bay -sivustoa (TPB) vastaan on jälleen jatkunut, kun Hampurissa annettu oikeuden määräys pakotti TPB:n pois linjoilta.
TPB:lle tiedonsiirtokapasiteettia tarjonnut CB3ROB-yritys joutui mediajättien silmätikuksi viime kuussa. Tuolloin CB3ROB:ia vaadittiin lopettamaan palveluidensa tarjoaminen TPB:lle tai muuten edessä olisi oikeustaistelu asian tiimoilta. CB3ROB ei kuitenkaan taipunut, joten mediajätit hankkivat Hampurin oikeuslaitokselta kieltomääräyksen, jonka myötä CB3ROB ei saa enää tarjota tiedonsiirtokapasiteettia TPB:lle.
CB3ROB:tä johtava Sven Olaf Kamphuis kertoi eilen, että yritys ei toistaiseksi ohjaa internet-liikennettä TPB:n palvelimille. CB3ROB:n lakimiehet tutkivat parhaillaan oikeudelta saatuja dokumentteja, ja yritys tekee mahdolliset päätökset asian suhteen myöhemmin.
TorrentFreak-sivuston saamien tietojen mukaan TPB:n ylläpitäjät eivät kuitenkaan aio odottaa CB3ROB:n päätöstä, vaan he ovat jo käynnistäneet varotoimenpiteen, jonka myötä TPB:n liikennöinti siirtyy toiseen verkkoon. Jos mitään ongelmia ei ilmaannu, pitäisi TPB:n olla jälleen käytettävissä muutaman tunnin kuluttua.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun TPB joutuu ongelmiin paikallisten oikeuslaitosten kanssa, sillä sivusto on savustettu aiemmin pois mm. Ruotsista ja Hollannista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.