"Elokuvien Spotify" aukesi Suomessa

Matti Robinson
14. toukokuuta, 2010 13:47

Elokuvien Spotifyksi kutsuttu Voddler on auennut nyt myös Suomessa. Palveluun rekisteröityminen vaatii tosin vielä kutsun, mutta Voddler kertoi Tietokone-lehdelle, että suomalaisia on jo palvelua käyttämässä. Voddler tarjoaa elokuvia sekä ilmaiseksi että pientä vuokrausmaksua vastaan. Tällä hetkellä Suomessa on katsottavissa muutamia kymmeniä ilmaiselokuvia, uutuuksista tosin joutuu raottamaan kukkaroa muutaman euron verran.
Voddleria on mahdollista käyttää Mac- ja Windows-koneilla Voddlerin omalla sovelluksella tai sivustolta löytyvällä Flash-soittimella. Voddlerin teknologiajohtaja Stefan Anjou kertoi Tietokone-lehdelle, että tulossa on myös kännykkäsovellus. Tällä hetkellä testivaiheessa on Googlen Android-käyttöjärjestelmälle kehitetty apusovellus, joka toimii Voddlerin kaukosäätimenä ja josta voi katsoa myös elokuvien trailereita. Kännykkäsovellus julkistetaan näillä näkymin kesäkuussa.
Anjou kertoi myös, että suunnitteilla on myös aito Voddler-kännykkäsovellus, jolla onnistuu myös elokuvien katseleminen. Se mahdollistaisi esimerkiksi kesken jääneen elokuvan jatkamisen tien päällä.
Spotifyn tavoin ilmaiset elokuvat rahoitetaan mainoksilla. Mainokset näytetään ennen elokuvan alkua eikä niitä pysty kelaamaan tai ohittamaan. Voddlerilla on noin 600 000 käyttäjää Pohjoismaissa. Suomen lisäksi palvelu toimii Tanskassa, Norjassa sekä emämaa Ruotsissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.