Nintendo kehittää uusia kopiointisuojauksia 3DS:lle

Kaarlo Räihä
9. toukokuuta, 2010 13:34

Maaliskuussa Nintendo kertoi ensimmäiset viralliset tiedot yrityksen tulevasta 3D-näyttöä hyödyntävästä pelikonsolista. Tämän viikon perjantaina Nintendo vahvisti lisää tietoja tulevasta 3DS-konsolista, ja nämä tiedot eivät ainakaan ole varmuuskopioijien mieleen.
Nintendoa johtava Satoru Iwata kertoi 3DS sisältävän aiempaa tehokkaammat kopiointisuojausmenetelmät, joiden avulla on tarkoitus hillitä piratismia. Iwata ei valitettavasti kertonut mitään tarkempaa käytettävistä suojausmenetelmistä, mutta joidenkin spekulaatioiden mukaan kyse voisi olla jonkin sortin verkkopohjaisesta tarkistusjärjestelmästä, joka voisi toimia esim. 3G-verkkojen avulla.
Iwatan mukaan pahin ongelma luvattomien pelikopioiden kanssa on se, että ihmiset pitävät luvattomien kopioiden pelaamista hyväksyttävänä toimintana. Iwata haluaa tähän asiaan muutoksen, joten Nintendo saattaa lanseerata lähiaikoina oman anti-piratismikampanjan, jonka tarkoituksena on valistaa kuluttajia luvattomien pelikopioiden ongelmista.
Luvattomien pelikopioiden suuri määrä on ollut Nintendo erityisen suuri ongelma Aasiassa ja Euroopassa, ja yritys on käynnistänyt useita oikeustaisteluja, joiden tarkoitus on hillitä piratismia. Iwatan mukaan luvattomien kopioiden suuri määrä on johtanut Euroopassa jopa pelimyyntien vähentymiseen.
Lisää tietoja 3DS-konsolista saadaan kesäkuun E3-messuilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.