Internet Explorer 9 -selaimen esiversio päivittyi

Kaarlo Räihä
6. toukokuuta, 2010 15:53

Selainsodan kuumentuessa selaimista saadaan ulos uusi versioita lähes viikoittain. Tällä kertaa omaa tulevaa tuotettaan on esitellyt Microsoft, joka julkaisi päivitetyn esiversion Internet Explorer 9 -selaimesta
Ensimmäinen IE9:n esittelyversio nähtiin seitsemän viikkoa sitten MIX10-tapahtumassa. Tämän jälkeen kehitys on ollutkin vauhdikasta, sillä tuorein IE9-selain saa ACID3-testissä 68 pistettä, kun edellisessä testiversiossa pisteitä tuli 55.
Suorituskyvyn osalta parannusta on tullut mm. Javascript-nopeuteen, ja sivustojen renderöintinopeuteen. Javascript-suorituskykyä mittaavassa SunSpider-testissä IE9 on melkein jo saavuttanut Applen viimeisimmän Safari-selaimen. Sivustojen näytönohjaimen avulla tapahtuvaa renderöintiä on puolestaan nopeutettu entisestään, joskin tästä syystä IE9-selainta ei julkaista lainkaan Windows XP -käyttöjärjestelmille.
Microsoftin saaman palautteen myötä esiversioon on lisätty tuet mm. Document Object Model -rajapinnan getElementsByClassName- ja createDocument-toiminnoille, joten selaimelle voi tehdä helpommin dynaamisia web-sivuja kuin nykyiselle IE8:lle.
Esiversion voi ladata Microsoftin omalta sivustolta, josta löytyy myös nippu erilaisia demoja, joilla voi testata oman selaimensa ominaisuuksia nopeuden, HTML5-tuen ja SVG-tuen osalta.
Alla Microsoftin tekemä video sivustojen renderöinnistä eri selaimilla (vaatii Silverlightin)




Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.