3G:n taika nosti maagisten iPadien myyntiluvut miljoonaan

Kaarlo Räihä
3. toukokuuta, 2010 22:27

Applen toimitusjohtaja Steve Jobs on kertonut tänään yrityksen tukijoille iloisia uutisia, sillä iPadit rikkoivat viime perjantaina miljoonan myydyn laitteen rajapyykin.
Miljoonan iPadin raja meni rikki 28 päivässä, joten laitteiden kysyntä on ollut huimaa. Esimerkiksi ensimmäiseltä iPhonelta kului 74 päivää saman päämäärän saavuttamisessa. iPadien myynti kasvoi viime viikolla runsaasti, kun Apple toi Yhdysvaltojen markkinoille myyntiin 3G-tuella varustetut iPadit.
iPadien ohella kuluttajat ovat hankkineet laitteisiinsa runsaasti sovelluksia ja kirjoja, sillä App Storesta on ladattu iPadeille jo yli 12 miljoonaa sovellusta ja iBookstoren kautta e-kirjoja laitteille on puolestaan myyty 1,5 miljoonaa kappaletta.
Jobsin mukaan laitteiden kysyntä ylittää edelleen tarjonnan, ja Apple koettaakin parhaansa mukaan parantaa tilannetta, jotta useammat kuluttajat saisivat haltuunsa tämän maagisen tuotteen.
Jos iPadien kysyntä jatkuu yhtä voimakkaana, voi laitteiden julkaisu Yhdysvaltojen ulkopuolella myöhästyä entisestään. Applen on tarkoitus paljastaa ensi viikolla iPadin julkaisuaikataulut Yhdysvaltojen ulkopuolella ja samalla selvinnee laitteen myyntihinta Euroopassa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.