Sony haastettu oikeuteen Other OS -tuen poistamisesta

Kaarlo Räihä
29. huhtikuuta, 2010 14:42

Maaliskuun lopulla Sony kertoi poistavansa vanhemmista PlayStation 3 -pelikonsoleista Other OS -tuen uudella firmware-päivityksellä, joten esim. Linuxin asentaminen ei onnistu konsoliin, jos siinä on 3.21 tai tuoreempi firmware-versio. Sonyn päätös ei miellyttänyt kuluttajia, ja nyt Yhdysvalloissa onkin nostettu joukkokanne asian tiimoilta.
Kuluttajien yhteisiä etuja on tällä kertaa puolustamassa Kaliforniassa asuva Anthony Ventura, joka haluaa Sonyn korvaavan kuluttajille rahaa. Tarkkaa summaa ei ole kerrottu, mutta oikeuteen jätettyjen paperien (PDF) perusteella jutussa on kyse ainakin yli viiden miljoonan dollarin summasta.
Venturan mukaan Sony on rikkonut kuluttajien kanssa tehtyä sopimusta, kun se poisti Other OS -tuen. Euroopan tapaan Sonyn internet-sivut ja muut materiaalit ovat Yhdysvalloissa kertoneet kuluttajille Other OS -tuesta, joten ominaisuuden poistaminen on oikeusjutun mukaan petollista toimintaa. Sony perusteli Other OS -tuen poistamista tietoturvaan liittyvillä näkökohdilla, ja Ventura sanoo, ettei tästä päätöksestä ollut kuluttajille mitään hyötyä, vaan Sony ajatteli tilanteessa ainoastaan omaa etuaan.
Joukkokanne koskettaa kaikki Yhdysvalloissa asuvia kuluttajia, jotka ovat ostaneet PlayStation 3 -pelikonsolin sen julkaisun ja viime kuun 27. päivän välisenä aikana.
Sony ei ole toistaiseksi kommentoinut joukkokannetta, mutta aiemmin tässä kuussa yritys kertoi, ettei se aio korvata Other OS -tuen poistamista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.